מדברים אליך: מתי לאחרונה אמרת פרק תהילים בדמעות ובכי? • שיחה מעוררת
אנו מגישים שיחה מעוררת של הרבי מלך המשיח מליל 'שמחת תורה' תשמ"ט, בו מעורר הרבי עד כמה מופרך להתעסק בעניינים של היפך אהבת ישראל (ובפרט אחרי חודש תשרי), ועל הנחיצות שהמשפיעים יחנכו לאמירת תהילים מתוך בכי ודמעות בדרך חסידות חב"ד • 'יעשה חשבון צדק בנפשו האם אירע אצלו פעם אחת במשך ימי חייו שאמר קאפיטל תהילים בדמעות, ולכל הפחות - האם התעורר אצלו רצון לבכות!.. האשמים במצב זה - הם ה'משפיעים', שעדיין לא מצאו רגע פנוי להשפיע בפועל, הם אלו שהיו צריכים להורות ולהדריך כיצד צריכה להיות ההנהגה המתאימה לדרך החסידות'.. • לשיחה המלאה
•••
☚ הרב זלמן לנדא מבהיר: נדרשת מרירות בתפילה בדור השביעי?
'ואין צורך להאריך ולבאר גודל הענין דאהבת ישראל, ובפרט שכל אחד ואחד אומר בכל יום ויום לפני התפילה 'הריני מקבל עלי מצות עשה של ואהבת לרעך כמוך', ועל אחת כמה וכמה שלילת הנהגה הפכית כו'. ולפלא הכי גדול - שלאחרי העבודה דחודש אלול, ראש השנה ויום הכיפורים, חג הסוכות עם האושפיזין שבו וכו' וכו', יכולה להיות הנהגה שאינה באופן דאהבת ישראל! ולא עוד, אלא, שיש כאלו שרוצים לערב אותי באמצע, על ידי זה שמרמים את עצמם (כפתגם הידוע שאין זה קונץ לרמות טיפש..) שעושים זאת 'בשליחותי', כביכול, בה בשעה שזוהי מרידה גדולה בי! - לא שיערתי שאצטרך לדבר על זה בשמחת תורה!
כשרואים שיהודי מתנהג באופן בלתי רצוי, אין להתייחס אליו באופן הפכי מאהבת ישראל, אלא אדרבה, לקרבו כו', וגם אם אינו יכול לפעול עליו יאמר עבורו קאפיטל [= פרק] תהילים בדמעות, אחד הקאפיטלאך שאמרם דוד המלך בדמעות, שכן, בספר תהלים יש קאפיטלאך שאמרם דוד מתוך שמחה, ויש קאפיטלאך שאמרם דוד באופן של בכיה בדמעות. ואדרבה: יעשה חשבון צדק בנפשו האם אירע אצלו פעם אחת במשך ימי חייו שאמר קאפיטל תהילים בדמעות, ולכל הפחות - האם התעורר אצלו רצון לבכות!..
האשמים במצב זה - הם ה'משפיעים', שעדיין לא מצאו רגע פנוי להשפיע בפועל [כידוע פתגם אדמו"ר הזקן בנוגע ל'למדן' - שאינו מי שיכול ללמוד אלא מי שלומד בפועל (כמו בענין הפכי כו'), ועל דרך זה בנוגע ל'משפיע' שמשפיע בפועל], הם אלו שהיו צריכים להורות ולהדריך כיצד צריכה להיות ההנהגה המתאימה לדרך החסידות, ברוחה של תומכי תמימים כו', ולכל לראש שצריכים להיות כלי טהור ונקי, דאם לא כן, מקלקלים גם הענינים הטובים, על דרך משל מאכל טוב שנותנים בתוך כלי שאינו נקי, שעל ידי זה מקלקל המאכל כו', ועוד ועיקר - לומר לכל אחד ואחד שהכוונה היא אליו!'.
שיחת ליל 'שמחת תורה' תשמ"ט, ספר 'התוועדויות' תשמ"ט עמוד 210.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
*רק תגובות מתאימות יתפרסמו לפי החלטת הנהלת האתר